انواع سیستم آبیاری
استفاده از روشهای مختلف آبیاری در مزارع کوچک و بزرگ به دلیل افزایش تقاضای بیشتر برای راندمان آبیاری بالاتر و استفاده بهتر از آب و تنوع تولید ، به سرعت در حال گسترش است.
دو نوع اساسی سیستم آبیاری وجود دارد: سیستم کانال باز و سیستم لوله کشی تحت فشار.
که در این مقاله به توضیح مختصر درباره سیستم تحت فشار پرداخته می شود.
سیستم تحت فشار
تجربه در بسیاری از کشورها در مناطق خشک و نیمه خشک نشان داده است که تکنیک های آبیاری تحت فشار جایگزین مناسبی برای روش های سنتی (سیستم کانال باز در سطح مزرعه) می باشد.
سیستم آبیاری تحت فشار ، یک شبکه است که از لوله ها ، اتصالات و سایر وسایل طراحی و نصب شده است تا آب را تحت فشار از منبع به منطقه قابل آبیاری برساند.
از انواع روش های آبیاری تحت فشار را می توان آبیاری قطره ای و آبیاری بارانی نام برد.
تفاوت های اساسی بین آبیاری سنتی و تحت فشار
میزان آب مورد نیاز: در روش های سنتی میزان آب زیادی مصرف می شود ، در حالی که در سیستم های آبیاری با لوله های تحت فشار ، از جریان های بسیار اندک حتی 1 متر مکعب در ساعت استفاده می شود.
مسیر حرکت جریان: با روش های سنتی سطح آب ، آبیاری از منبع منتقل می شود و از طریق کانال های باز و خندق ها به وسیله نیروی گرانش در مزرع مزرعه توزیع می شود. ولی در سیستم لوله کشی بدون توجه به شیب و توپوگرافی منطقه ، آب آبیاری را در لوله های بسته با فشار در راحت ترین (کوتاهترین) مسیر ، انتقال و توزیع می کند.
وسعت منطقه آبیاری: با استفاده از روش های سنتی آبیاری در وسعت کمتری صورت میگیرد ، در حالی که سیستم های آبیاری لوله کشی ، آب را با سرعت کم در یک منطقه بسیار بزرگ توزیع می کنند.
درباره این سایت