سدیم هیدروکسید جامد سفید رنگ است که دارای فرمول شیمیایی NaOH می باشد.

هیدروکسید سدیم بدون تجزیه در دمای ۳۱۸ درجه سانتیگراد (۶۰۴ درجه فارنهایت) ذوب می شود. این ماده در آب بسیار محلول است و در حلالهای قطبی مانند اتانول و متانول به مقدار کمتری محلول است. NaOH در اتر و سایر حلالهای غیر قطبی نامحلول است.

مشابه هیدراتاسیون اسید سولفوریک، انحلال هیدروکسید سدیم جامد در آب یک واکنش بسیار گرمازا است، که در آن مقدار زیادی گرما آزاد می شود و از طریق احتمال پاشش محلول به بیرون تهدیدی برای امنیت ایجاد می کند. محلول حاصل معمولاً بی رنگ و بدون بو است. مانند سایر محلول های قلیایی ، به دلیل فرایند صابونی سازی که بین NaOH و روغن های طبیعی پوست رخ می دهد، در تماس با پوست احساس لغزندگی ایجاد می شود.

واکنش پذیری سدیم هیدروکسید

هیدروکسید سدیم (سود سوز آور) یک باز قوی است. با اسیدهای ارگانیک و معدنی به سرعت واکنش نشان می دهد. پلیمریزاسیون استالدهید و سایر ترکیبات را کاتالیز می کند. برای مثال اکرولئین با سرعت و شدت بیشتری پلیمریزاسیون می شود. شدیدا با فسفر پنتا اكسید واکنش نشان می دهد. مخلوط کردن سدیم هیدروکسید با هر یک از مواد زیر در یک ظرف بسته باعث افزایش دما و فشار می شود: اسید استیک ، آنیدرید استیک ، اکرولئین ، کلروهیدرین ، اسید کلروسولفونیک ، اتیلن سیانوهیدرین ، گلی­ اوکسال ، اسید هیدروکلریک (۳۶٪) ، اسیدهیدروفلوئوریک (۴۸٫۷٪ ) ، اسید نیتریک (۷۰٪) ، اولئوم ، پروپیولاکتون ، اسید سولفوریک (۹۶٪). تماس تصادفی بین محلول تمیز کننده (حاوی هیدروکسید سدیم) و پنتول باعث انفجار شدید می شود.

سنتز

روش های متفاوتی برای سنتز سود سوز آور وجود دارد از جمله : سنتز هیدروکسید سدیم به صورت صنعتی با خلوص ۵۰٪ از طریق فرایند کلرو آلکالی می باشد که در طی این فرآیند گاز کلر نیز تولید می شود. سود سوز آور جامد از این محلول با تبخیر آب بدست می آید.

هیدروکسید سدیم همچنین با ترکیب ف سدیم خالص با آب تولید می شود. فرآورده های جانبی گاز هیدروژن و گرما هستند ، که اغلب منجر به شعله می شوند و این امر نمایانگر واکنش پذیری فات قلیایی است. با این حال، از نظر تجاری مناسب نیست ، زیرا جداسازی ف سدیم معمولاً با کاهش یا الکترولیز ترکیبات سدیم از جمله سود سوز آور انجام می شود.

کاربرد ها

سود سوز آور یک باز قوی است که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. حدود ۵۶٪ از هیدروکسید سدیم تولید شده توسط صنایع استفاده می شود که ۲۵٪ آن در صنایع کاغذ استفاده می شود. این ماده هم چنین در ساخت نمک و مواد شوینده سدیم ، تنظیم pH و سنتز آلی، چربی گیرها، باتری سازی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده در فرآیند تولید آلومینیوم بایر مورد استفاده قرار می گیرد.

به عنوان مثال ، در صنعت نفت از هیدروکسید سدیم به عنوان ماده افزودنی در گل حفاری برای افزایش قلیایی در سیستم های گل بنتونیت ، افزایش ویسکوزیته گل و خنثی کردن هرگونه گاز اسیدی (مانند سولفید هیدروژن و دی اکسید کربن) استفاده می شود.

ایمنی

قطره های محلول هیدروکسید سدیم به راحتی می توانند پروتئین ها و لیپیدها را در بافتهای زنده تجزیه کنند، که در نتیجه باعث سوختگی شیمیایی می شود و ممکن است در هنگام تماس با چشم باعث کوری دائمی شود. قلیایی های جامد هم چنین در صورت وجود آب مانند بخار آب می توانند ماهیت خورنده خود را نشان دهند. بنابراین تجهیزات حفاظتی مانند دستکش های لاستیکی ، لباس ایمنی و محافظت از چشم باید همیشه هنگام استفاده از این ماده شیمیایی استفاده شود.

علاوه بر این ، انحلال سدیم هیدروکسید بسیار گرمازا است و گرمای حاصل از آن ممکن است باعث سوختگی گرمایی شود.


خرید و فروش سود پرک - مبتکران شیمی تولید کننده سود پرک

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : سدیم ,هیدروکسید ,استفاده ,محلول ,باعث ,واکنش ,هیدروکسید سدیم ,سدیم هیدروکسید ,استفاده قرار ,مورد استفاده ,باعث سوختگی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

هواکش | هواکش صنعتي تولید انیمیشن اختصاصی برای کودک شما بررسی وضعیت سینماهای تهران بی هوایِ تو مرا نَفَسی نیست ... عکس و سرگرمي IR_CARS پزشکي نکات ریز و کاربردی پشتیبانی