نقش روی در انسان و گیاه
zinc یک ماده مغذی اساسی برای رشد و نمو گیاهان ، حیوانات و انسان ها است. این عنصر در مقادیر اندک اما برای کارکردهای بسیار مهم مورد نیاز است. و نقش مهمی در سیستمهای بیولوژیکی از جمله حفظ تمامیت ساختاری غشاهای بیولوژیکی و کمک مستقیم به سنتز پروتئین و بیان ژن دارد. در بین تمام فات ، بیشترین تعداد پروتئین برای عملکرد کاتالیزوری روی مورد نیاز است.
همچنین اتصال تقریبا 10٪ از کل پروتئین ها در سیستم های بیولوژیکی را تشکیل می دهند. اگر مقدار روی موجود کافی نباشد ، فرآیندهای فیزیولوژیکی و رشدی به سرعت دچار اختلال می شوند و منجر به عوارض سلامتی قابل توجهی در سیستم های انسانی و حیوانی از جمله سیستم ایمنی می شود.
کمبود روی در خاک و گیاهان
در بیشتر موارد ، علائم کمبود روی روی برگهای جوان یا میانسالی ایجاد می شود. علائم اصلی قابل مشاهده عبارتند از:
کلروز برگ - تغییر رنگ برگ از سبز طبیعی به سبز کمرنگ یا زرد به دلیل کاهش مقدار کلروفیل در برگ یا اکسیداسیون کلروفیل. به طور کلی ، کلروز برگ بین دنده ها در مونوکتیلون ها (غلات و علف ها) و بین رگه های گیاهان دیکوتیلدون (برگ پهن) مشاهده می شود (که به آن کلروز بین روده نیز گفته می شود).
لکه های نکروز روی برگها - در مناطقی از کلروز به علت مرگ بافت گیاه رخ می دهد. در موارد گیاهان گندم ، لکه های نکروتیک معمولاً روی برگهای میانسال مشاهده می شود.
برنز زدن برگها - نشان دهنده ایجاد لکه های قهوه ای مایل به قرمز / ضایعات روی برگها است و در گیاهان برنج بسیار معمولی است.
کلیات روی
برای میلیونها انسان در سراسر جهان ، روزانه چند میلی گرم اضافی روی می تواند تفاوت بین بیماری یا مرگ و یک زندگی سالم و نا سالم ایجاد کند. با اطمینان از دریافت مقدار کافی محصولات زراعی از روی ، ما می توانیم به رفع این مسئله جهانی کمک کنیم. افزودن روی به محصولات زراعی از طریق کود از جمله کود سولفات روی نه تنها باعث افزایش ارزش غذایی گیاهان می شود بلکه باعث افزایش عملکرد محصول و مقاومت گیاه در برابر خطرات محیطی مانند خشکسالی و بیماری می شود. افزایش عملکرد منجر به افزایش درآمد کشاورزان می شود
درباره این سایت